Rehberlik

Sınav Günü Kesinlikle Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler

Sınav Günü Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler, Sınav günü ve sınav haftasında yapılması ve yapılmaması gerekenleri konuşuyoruz.

Öğrenciler Temmuz Ağustos aylarında başladıkları YKS sınavı çalışmalarına çoğu zaman büyük hedeflerle girerler. Kimisi tıp okumak ister, kimisi elektrik elektronik mühendisliği vs. bunlar uzar da gider. Ve bu amaçta sınavı kazanmak için ne yapılması gerekiyorsa yaparlar. İlk başlarda durum gayet iyidir tüm öğrenciler çok azimlidir. Daha doğrusu bünyelerinin kaldırabileceği azmin çoğuna sahiptirler ilk zamanlarda. Kış aylarının da başlamasıyla dışarı çıkmak yerine sıcak evde ders çalışmanın tercih edildiği dönemlerde herkes elinden geleni yapar. Fakat zaman geçtikçe artık öğrencide bıkkınlık oluşmaya başlar ve ders çalışma isteği giderek azalır.

Bir de yarışın ilk gününden beri koşmayı hiç bırakmayanlar vardır. Sınavı kazanmak için yapılması gereken tüm kuralları sene boyunca uygularlar. Sırtlarında taşıdıkları çanta kimilerinin omzunda iz bile bırakır. Kendilerini sınava adamış bu gençler birçok şeyi yapmak istese de hayallerini hep bir sonraki yıla ertelerler. İşte bu öğrencilerin her şeylerini katıp hazırlandıkları YKS sınavına girecekleri gün yanlış bir şeyler yapıp tüm emeklerinin boşa gitmesini kimse istemez. Bu yazı küçük bir hatanın tüm seneye bedel olmasını önlemek adına sınav gününde yapılması ve yapılmaması gereken durumları anlatmak üzere yazılmıştır. Sınav Günü Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler neler merak ediyorsanız buyurun okumaya devam.

Sınav Günü ve Haftasında Yapılması Gerekenler

Sınav Günü ve Haftasında Ne Yapmalıyım?

Düzenli beslenmeye ve kahvaltıya dikkat edin;

Özellikle kahvaltı vücudun dinç kalması, beyin faaliyetlerinin verimli olarak yerine getirilmesi için günün en önemli öğünüdür. Beslenme faaliyetlerinizde her zaman olduğu gibi sınava son günler kaldığında da kahvaltı kesinlikle yerine getirmeniz gereken önemli bir ihtiyaçtır. Gündelik hayatınızda abur cuburdan kaçınarak ev yemeklerini yemeye dikkat edin. Özellikle fasfood ve aşırı yağlı yiyeceklerden uzak durun. Midenizi çok şişirmektense yemek ihtiyacınızı günün belirli bölümlerine bölün. Sınav sabahı annelerinizin size zorla vereceği sevmediğiniz yiyecekler size kötülük olacaktır. Yumurta gibi besinleri bünyenizin kaldıramayacağı durumda hissettiğinizde yemeyin. Sınav günü kusmanıza sebep olacak ya da midenizi bozacak ağır yiyeceklerden uzak durun. Sınav gününde çok özel besin değerlerine sahip olan pekmez yemeniz tavsiye edilir. Eğer seviyorsanız 2 çay kaşığı pekmez yiyin. Bol bol su içmeniz de vücut faaliyetlerinde düzenleyici rol oynayacaktır. Fakat kendinizi zorlamak yerine belirli aralıklarla suyu yudumlayarak için. Zeytin sınav günü midenizi bozabilecek yapıda olduğundan yememeniz önerilir. Sabah kahvaltınız da aşırı doza kaçmadan fındık ve ceviz de tüketebilirsiniz.

Sınav giriş belgeniz ve kimliğinizi hazır bulundurun;

Sınav günü kimlik yerine öğrenci pasosu, ehliyet gibi belgelerle gelen öğrenciler kesinlikle sınava kabul edilmemektedir. Her yıl binlerce öğrenci kimlik yerine bu tür belgeleri taşıyarak sınava kabul edilmemektedir. Kimlik ve sınav belgesi sınav giriş anında mutlaka bulundurmanız gerekenlerdendir. Sınav kurallarını iyice okuyun. Telefon ve elektrik aletlerle sınava giremeyeceğinizi unutmayın. TYT testinde olduğu gibi AYT testinde de devlet su, kalem ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır. Sınava harici silgi kalem vb. şeyler sokamazsınız. İçeceğiniz su jelatini sökülmüş halde sınav salonuna sokabilirsiniz. Eğer çok heyecan sahibiyseniz çikolata heyecanınızı düşürmekte etkili olacaktır.

Rahat kıyafetler tercih edin;

Sınav anında rahat edemeyeceğiniz dar kıyafetler yerine. Şort, eşofman gibi rahat kıyafetleri tercih edin. Sevdiğiniz ve size kendinizi iyi hissettirecek, saatlerce oturduğunuz yerde sizi sıkmayacak kıyafetler giyin.

Size verilecek olan sınav kağıdında isminizin yazmasına dikkat edin;

Sınav optik formunda isminiz mutlaka bulunmalıdır. İsminizin bulunmadığı bir optik form alırsanız değiştirilmesini talep edin. Optik formunuza imza atmayı unutmayın.

Sınava bir gün kala yalnızca önemli bilgilere göz atın;

Sınava girmeden bir gün önce önemli formüllere ve soru çözümlerine bir göz atın. Tüm gün ders çalışmak yerinizi kafanızı rahat tutmaya ve sevdiklerinizle zaman geçirmeye bakın. Sınavdan çok fazla sohbet etmek yerine gündelik hayatın tadını çıkarmaya bakın.

Sınav Günü ve Haftasında Yapılmaması Gerekenler

Sınav Günü ve Haftasında Ne Yapmamalıyım?

Heyecana taviz vermeyin;

Heyecan size bildiklerinizi dahi unutturabilir. Başarmak istiyorsanız heyecanınızı kontrol etmeye çalışın. Bunu başarabilirsiniz. Sınav kaygısı en büyük başarısızlık sebebidir. Kaygılarınıza yenik düşmeyin.

Bilmediğiniz soruyu işaretlemeyin;

Sınav anında yapamadığınız soruyu yuvarlak içine alın ve zaman kaybetmeyin. Yapabileceğiniz soruları yaptıktan sonra tekrar geri dönün fakat yine de yapamıyorsanız olasılığa bırakmayın. Binlerce kişiyi 1 boş yerine yanlış yaparak önünüze almış olursunuz.

Sınavı asker uğurlamasına dönüştürmeyin;

Sevdiklerinizle vedalaşmak, sarılarak sınava girmek yukarıda bahsettiğimiz heyecan faktörünü tetikleyici niteliktedir. Dershanede veya kursta olduğunuz sınavlar gibi sıradan bir sınav gibi düşünün ve sınav günü sevdiklerinizle vedalaşıp girmek yerine kendi başınıza gitmeniz daha yararlı olacaktır.

Sınav Günü Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler makalemize ekleme yapmak isterseniz yorum kısmından adaylara tavsiyede bulunabilirsiniz… Haydi konuştur kendini Sınav Günü Yapılması ve Yapılmaması Gerekenler nedir, nelerdir?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu