Diploma Puanı

Daha Önce Yerleştim
TYT
TYT PUAN HESAPLAMA
TÜRKÇE(40) SOSYAL(20) MATEMATİK(40) FEN(20)
DOĞRU
YANLIŞ
NET
TYT
TYT HESAPLAMA SONUCU
TYT PUANLARINIZ
TYT HAM YER
PUAN
TYT SIRALAMALARINIZ
TYT 2018 2019 2020
HAM
YER
YKS
YKS PUAN HESAPLAMA
AYT
Testleri
MAT
(40)
FİZ
(14)
KİM
(13)
BİY
(13)
EDE
(24)
TAR-1
(10)
COĞ-1
(6)
TAR-2
(11)
COĞ-2
(11)
FEL
(12)
DİN
(6)
DİL
(80)
DOĞRU
YANLIŞ
NET
YKS
YKS HESAPLAMA SONUCU
YKS PUANLARINIZ
YKS SAY EA SÖZ DİL
HAM
YER
YKS SIRALAMALARINIZ
YKS SAY EA SÖZ DİL
HAM YER HAM YER HAM YER HAM YER
2020
2019
2018

TYT Puan Hesaplama – AYT Puan Hesaplama

Getirilen yeni sistemle birlikte YKS sınavının ilk oturumu olan TYT(Temel Yeterlilik Testi) ve ikinci oturumu olan AYT(Alan Yeterlilik Testi) ile birlikte adaylar sınavlara girecekler. Yeni sistem ilik oturum olan TYT ve ikinci oturum olan AYT olarak toplam 2 oturumdan oluşmakta. Adaylar girecekleri testlere göre puanlarını ve başarı sıralamalarını alacaklar. Ve aldıkları puanlara göre yerleştirmeleri yapılacak. Peki YKS sınavları yani TYT ve AYT puanları nasıl hesaplanacak? Puan Hesaplamada olan karışıklıkları bu makale ile gidermiş olacaksınız.

TYT-AYT Nedir?

Öncelikle YKS(Yükseköğretim Kurumlar Sınavları) ne demek, TYT ne demek AYT ne demek zihnimizde kavrayalım. İlk oturum olan TYT aslında eski sistem de YGS sınavına benzetilebilir. Neden derseniz, soru sorma tarzı TYT testinde YGS gibi olacaktır. İkinci oturuma yani AYT testine gelince bu sınavda eski LYS sınavına benzemektedir ki eski sistem LYS ile AYT sınavında bilgiye dayalı sorular sorulmakta. Eskiden Mart ayında yapılan YGS sınavı değişen sistemle AYT sınavından 1 gün önce yapılıyor. Ve bu durum adaylara ikisini bir çalışma olanağı sağladığı için kolaylık oluşturmakta. İlk oturumun yani TYT’nin açılımının Temel Yeterlik Testi olmasının nedeni soruların daha temel olması ve soruların ikinci aşamaya geçiş için hazırlık aşaması olması kaynaklıdır. İkinci oturum yani AYT’nin açılımının Alan Yeterlik Testi olmasının nedeni ise sorulan soruların alanlara göre ayrıldığı, ilgili alandan bölüm seçmek isteyenin o alanın sorularını çözmesi gerektiği içindir. İkinci oturum alanlara göre ayrıldığı için biraz bilgi ister. Ve AYT genel olarak bilgiye dayalı bir sınavdır.

TYT Puan Hesaplaması Nasıl Yapılır?

İlk oturumda Temel Yeterlilik Testi (TYT) yapılacaktır. Bu test de 40 Matematik, 40 Türkçe, 20 Sosyal Bilimler ve 20 Fen Bilimleri olmak üzere toplam 120 soru sorulacak. Ve adayların TYT puanı bu yapılan testle çıkmış olacak. Sitemizin YKS (TYT-AYT) Puan Hesaplama sistemi ile en doğru TYT puanınızı hesaplayabilirsiniz. Ayrıca hesaplama yaparken diploma puanınızı ilgili yere girerek, yerleştirme puanınızı ve ham puanınızı öğrenebilirsiniz.

AYT Puan Hesaplaması Nasıl Yapılır?

İkinci oturum AYT sınavında ise adaylar sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil bölümlerinden sınavlara girecekler. Sözel bölümün den sınava giren bir adayın Sayısal bölümden doğru yapması Sözel bölüme puan katkısı yapmayacağı gibi Eşit Ağırlık bölümünden sınava girenin Sözel bölümden soru çözmesi Eşit Ağırlık puanına etki etmeyecektir. Sitemizin YKS (TYT-AYT) Puan Hesaplama sistemi ile en doğru AYT puanınızı hesaplayabilirsiniz. Ayrıca diploma puanınızı ilgili yere girerek, yerleştirme puanınızı ve ham puanınızı öğrenebilirsiniz.

YGS – LYS Puan Hesaplama (Eski Sistem)

Değişen sınav sistemi ile birlikte eski sistem puan hesaplamalarını devre dışı yapıp kullanmamanızda fayda var. Çünkü iki sistem arasında puan hesaplamalarında soru sayısı ve ders sayısı olarak gözle görülür değişiklik var. Bu yüzden eski sistem YGS LYS Puan Hesaplama sitelerini bırakıp güncel ve doğru şekilde hesaplama yapan YKS Puan Hesaplama sitemizi kullanmanız iyi olacaktır.

YKS Güncel Konuları

Yeni sistem YKS konuları sitemizde en güncel haliyle yayınlanmıştır. TYT Konuları ve AYT Konuları olarak bağlantıdan erişime açıktır. Toplu olarak konulara ulaşmak istiyorsanız “YKS Konuları” bu bağlantıya tıklamanız yeterlidir.

YKS Çalışma Programı

YKS çalışma programına ihtiyaç duyarsanız sitemizde güncel konular dahilinde tarafımızca hazırladığımız program bulunmaktadır. Bu programa bu bağlantı ile YKS Çalışma Programı ulaşabilirsiniz.

YKS Geri Sayım Sayacı

Öğrencilerin en çok ihtiyaç duyduğu bir yandan da endişe ettiği süre sınav süresidir. Sınav süresini anlık olarak takip edebileceğiniz YKS Sınavları TYT Geri Sayım Sayacı ve AYT Geri Sayım Sayacı sizlere yardımcı olacaktır. Sınava adım adım yaklaşırken YKS Geri Sayım Sayacını kullanmayı deneyebilirsiniz.

9 Yorum

    1. Çok güzel, umudunuzu yitirmeyin, daha çok çalışarak istediğiniz başarıyı yakalamanız sizin elinizde. Başarılar 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir